excel export beállítási probléma

User 9545a5ba92

07-10-2009 05:14:55

Sziasztok,


Pirok Gyuri 1 hónapos licenszével installáltuk az Instant JChem-et, azzal a közvetlen céllal, hogy ISIS-es problémáimat megoldjuk, és azzal a távolabbi célkitűzéssel, hogy a ChemAxon szoftvereinek a Ubichemnél (cégemnél) kedvet csináljunk.


Az ISIS-ből rendszeresen kell struktúrákat exportálnom excelbe, ez működik is, de a JChem show implicit hydrogens heteroterm (visual properties)-nek megfelelő beállítás nem működik az ISIS SAR table saving funkciójában. Abból a szempontból megoldódott a problémám, hogy a JChemben a hidrogének már a kívánt módon ábrázolódnak, de:


1. Kisebb gond, hogy a képernyőn meg tudom szüntetni a heteroatomok széntől eltérő színét, de az excel exportnál nem


2. Nagyobb gond, hogy a struktúrák picture-jének méretét nem tudom korlátozni a számomra kívánatos méretre (az excelbe exportálás célja egy brosúra rendszeres nyomdai előkészítése, amelyben adott a képlet nagysága)


Azt gondoltam, hogy a JChem for Excel telepítésével új lehetőségekhez jutok, és egy futtatható megoldást vártam. Ilyen azonban nem jött létre.


Mit tudtok tanácsolni?


Köszönettel:


Ferenczi Róbert


Ubichem Research Ltd.

ChemAxon bd13b5bd77

07-10-2009 07:15:37

Szia Robert!


A 2. pontra tudok referalni, ha a Jchem4XL font van es a struktura rajzolas be van kapcsolva, akkor sajnos Office 2003 eseten az atmeretezes csak a kepet kijeleolve properties, es meret beallitasaval lehetseges a dialoguson, mert egy bizonyos excel objektum lekerdezesevel kodbol igy viselkedik az Excel. Masik workaround az, hogy kikapcsolod a struktura rajzolast addig, amig a kepet beallitod.


A Jchem 4 XL igenyek miatt felhivlak, egyebkent a IJC --> Jchem4XL exportot, es a Jchem4XL API-t igazabol az 1.1.3-ra tervezzuk tokeletesiteni (Oktober vege, November eleje), az 1.1.2 nemreg jott ki (szeptember kozepen).


Viktor