User 9545a5ba92
07-10-2009 05:14:55
Sziasztok,
Pirok Gyuri 1 hónapos licenszével installáltuk az Instant JChem-et, azzal a közvetlen céllal, hogy ISIS-es problémáimat megoldjuk, és azzal a távolabbi célkitűzéssel, hogy a ChemAxon szoftvereinek a Ubichemnél (cégemnél) kedvet csináljunk.
Az ISIS-ből rendszeresen kell struktúrákat exportálnom excelbe, ez működik is, de a JChem show implicit hydrogens heteroterm (visual properties)-nek megfelelő beállítás nem működik az ISIS SAR table saving funkciójában. Abból a szempontból megoldódott a problémám, hogy a JChemben a hidrogének már a kívánt módon ábrázolódnak, de:
1. Kisebb gond, hogy a képernyőn meg tudom szüntetni a heteroatomok széntől eltérő színét, de az excel exportnál nem
2. Nagyobb gond, hogy a struktúrák picture-jének méretét nem tudom korlátozni a számomra kívánatos méretre (az excelbe exportálás célja egy brosúra rendszeres nyomdai előkészítése, amelyben adott a képlet nagysága)
Azt gondoltam, hogy a JChem for Excel telepítésével új lehetőségekhez jutok, és egy futtatható megoldást vártam. Ilyen azonban nem jött létre.
Mit tudtok tanácsolni?
Köszönettel:
Ferenczi Róbert
Ubichem Research Ltd.